زمانی که در سایتهای فروش رسمی و یا خردهفروشی کوچک و بزرگ در گردش باشید محصولات (به خصوص الکترونیک) را خواهی دید که نسبت به محصول اصلی قیمت پایینتری دارند اما در توضیحات عبارت Refurbished یا مرمتشده را مشاهده میکنید. متاسفانه بسیاری از فروشندگان توضیحات بیشتری در مورد این محصولات ارائه نمیدهند، در این مقاله سعی داریم شما را با انواع این دستهبندی آشنا کنیم.
در مقاله دیگری، انواع کالای استوک را توضیح دادیم، زمانی که کالا توسط فروشنده رسمی یا خردهفروش به دست مشتری برسد اما به هر دلیل مشکلاتی داشته باشد، در خصوص کالاهای الکترونیک مثل لپتاپ این مشکل میتواند مشکلی مثل عدم کارکرد سختافزاری سیستم و یا حتی نرمافزاری باشد که موجب شده کالا برگشت بخورد. این کالا سپس توسط شرکت سازنده یا فروشنده باید بررسی دقیق شود و به صورت دقیق قطعه خراب تعمیر شود و یا حتی به کلی جایگزین شود. این محصولات همچنان از بسیاری جهات ارزشمند و سالم هستند و شرکت دلیلی برای ازبینبردن یا بازیافت آن ندارد برای همین انتخاب شرکتها ترمیم این دسته وسایل است. ترمیمکردن وسایل در واقع کار بسیار متداولی است و شرکتهای زیادی این کار را انجام میدهند.
به طور کلی دو دسته محصول Refurbished / ترمیمشده داریم:
- ترمیمشده توسط فروشنده
- ترمیمشده توسط سازنده
زمانی که فروشنده تعمیرات را انجام میدهد (دسته اول) برحسب اعتمادی که فروشنده به قدرت تعمیراتی خودش، وسیله را ترمیم میکند و برای فروش مجدد قرار میدهد. مشکل آنجاست که شما به عنوان خریدار ممکن است نتوانید به هر فروشنده اعتماد کنید و لازم است حتما تستهای لازم را بگیرید. مشخصا خیلی اوقات وسایل ترمیمشده توسط فروشندگان گارانتی شرکت اصلی را ندارد و از جهت لوازم جانبی ممکن است لوازم نو به شما داده نشود. از طرف دیگر دستگاههایی که خود سازنده ترمیم میکند بسیار محبوب هستند و اغلب گارانتی یا وارانتی کالای نو را دارند، از جهت ابزارهای جانبی نیز بسیار کامل و عالی هستند و قابلیت اطمینان بالاتری دارند.
ممکن است برای شما سوال شده باشد که بازار دستگاههای Refurbished در دنیا چگونه است. برای شما مثال شرکت اپل را میآوریم. در لحظهای که مقاله نگارش شد، لپتاپ زیر را در سایت خود قرار داده است:
همانطور که مشاهده میکنید، این وسیله بخاطر اینکه ترمیم شده حدود پانصد دلار از قیمتش کاسته شده اما تمام پشتیبانی و گارانتیهای اپل را شامل میشود.
بخش کاملی را به این محصولات اختصاص داده است. در واقع محصولات زیادی در تولید دچار مشکل هستند و قطعه یا قطعاتی از آنها کار نمیکند اما همچنان با ترمیم آنها را هرچند ارزانتر به فروش میرسانند. میتوانید در صفحه زیر، محصولات مرتبط با برند Asus را مشاهده کنید.
https://uk.store.asus.com/outlet.html
نکتهای که وجود دارد، اگر در سایتهای خارجی اقدام به خرید میکنید حتما دقت کنید که عبارت Certified Refurbished را مشاهده کنید که مطمئن شوید توسط کارخانه ترمیم شده و در غیر این صورت دقت بیشتری داشته باشید. در سایتهای ایرانی نیز کالاهایی ممکن است تحت عنوان استوک باشند که لازم است در صورت ترمیمی بودن از آنها اطلاع داشته باشید.
دیدگاه خود را بنویسید